X

Peter Van Petegem Classic 13/04/2020

Info Inschrijven

'De Peet' nodigt jou uit op paasmaandag 13 april voor een nieuwe Peter Van Petegem Classic. Voor de 13e editie krijg je de keuze uit 3 afstanden: 80km, 116km of 155km. Alle afstanden loodsen je over het favoriete trainingsparcours van 'De Zwarte van Brakel' met een uitdagende mix van legendarische hellingen (o.a. Muur van Geraardsbergen), uitdagende kasseistroken (o.a. de Haaghoek) en adembenemende uitzichten in Picardisch Wallonië. Start en finish zijn getrokken in heimat Brakel.

Peter van Petegem

Peter Van Petegem brak in 1994 op z'n 24ste door met winst in de Scheldeprijs. Andere semiklassiekers op zijn palmares zijn de Omloop Het Volk (1997, 1998, 2002), de E3 Prijs (1999) en Kuurne-Brussel-Kuurne (2001). Ook won hij twee keer de Driedaagse De Panne (1999, 2002). In 1999 had Van Petegem met de Ronde van Vlaanderen zijn eerste monument beet. In 2003 won de 'Zwarte van Brakel' de Ronde een tweede keer en een week later veroverde hij zijn eerste kasseitrofee in Parijs-Roubaix. In de Peter Van Petegem Classic neemt 'de Peet' je mee op zijn favoriete trainingsparcours in de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en La Wallonie Picarde.

Parcours Praktische info

Parcours

Vanuit Brakel trekken we richting Geraardsbergen voor het heroïsche tweeluik Muur van Geraardsbergen & Bosberg. Vervolgens trekken we de taalgrens over om te genieten van schilderachtige uitzichten in Picardisch Wallonië. In de finale krijg je opnieuw klinkende namen voorgeschoteld zoals de Haaghoek, de Leberg en de Berendries. Kortom, een heerlijke fietsdag over het geliefkoosde trainingsparcours van 'De Zwarte van Brakel'.

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 80 km (934 hoogtemeters)
 • 116 km (1176 hoogtemeters)
 • 155 km (1542 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcours Tenbosse

1. Tenbosse

De straat Tenbosse staat bekend als helling in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. De Tenbossestraat wordt pas sinds 1997 erkend als helling, toen bleek dat de wedstrijd vaak hier in een definitieve plooi viel.

(80km - 116km - 155km)

Meer info

Parcours Muur van Geraardsbergen

2. Muur van Geraardsbergen

Uiteraard kan de Muur ook niet ontbreken in de Peter Van Petegem Classic. Dé helling waar De Peet zowel in 1999 als 2003 de basis legde voor z'n overwinningen in De Ronde!

(80km - 116km - 155km)

Meer info

Parcours Bosberg

3. Bosberg

Achter de Muur van Geraardsbergen - bij Attembeke - ligt de Bosberg. Een flinke kuitenbijter op kasseien. Bij deze klim zit het venijn in de staart dus zorg ervoor dat je tot op het einde voldoende energie hebt!

(80km - 116km - 155km)

Meer info

Parcours Haaghoek

4. Haaghoek

De Haaghoek doet ongetwijfeld een belletje rinkelen bij de fietsliefhebbers. Deze vaste waarde tijdens de Ronde van Vlaanderen komt ook tijdens jouw rit aan bod. De golvende kasseistrook is bijna 2km lang.

(80km - 116km - 155km)

Meer info

Parcours Berendries

5. Berendries

De Berendries vormt de voorlaatste helling van de dag. De netjes geasfalteerde weg slingert heen en weer om daarna redelijk rechtuit door het dorpje richting de 10% te klimmen. 500 meter lang komt de weg niet meer onder de 8%. Pas voorbij Berendries geeft de beklimming zich langzaam over.

(116 km - 155km)

Meer info

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Goodie van Brouwerij Roman
 • Uitgebreide bevoorrading* met o.a. Aptonia sportdrank, Meli honingwafels, bananen en gedroogd fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Wegwijzer
 • Parcourssticker met info over hellingen, kasseistroken, bevoorradingen, ...
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Koffie bij de start
 • Massage bij aankomst

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Theo Brakelstraat
9660 Brakel

 • 155 km: tussen 07u30 - 9u00
 • 116 km: tussen 07u30 - 10u00
 • 80 km: tussen 07u30 - 11u00

Officiële sluiting finish om 17u00.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 155 km: 3 bevoorradingen
 • 116 km: 2 bevoorradingen
 • 80 km: 1 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

 • Komende van Brussel / Leuven: Brusselsestraat 67, Nederbrakel
 • Komende van Antwerpen / Kortrijk / Gent: Kruispunt Kleibergstraat - Meerbeekstraat, Brakel
 • Komende van Doornik: Ronsesestraat 1, Brakel

Vanaf deze drie locaties zullen seingevers u naar de parkings begeleiden.
We vragen alle deelnemers om enkel gebruik te maken van de toegelaten parkings.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de achterzijde van je kaderplaatje.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten van Brakel:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt 13 april opnieuw een hoogdag!

Inschrijven

Scan & Ride

80 km 116 km 155 km
Early Bird
(Tot en met 30/03/2020 - 23u59)
€11 €13 €13
Na 30 maart 2020* €14 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement. Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 13 april vanaf 7u30 uur je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies.

Bekijk hier het deelnamepakket

Groepsinschrijving (tot en met 30/03)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen (Paasmaandag 13 april 2020)

80 km 116 km 155 km
Paasmaandag 13 april 2020* €14 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen, FCWB & Peloton Cycling Team genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid van Cycling Vlaanderen? Klik hier.

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Peter Van Petegem Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bekijk hier je foto's na de tocht

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton